Le Pavillon

De tijdelijke installatie voor het Dudenpark is een landmark dat van ver zichtbaar is en tegelijk een platform vormt om naar de omgeving te kijken.

Het eerste wat opvalt, is een grote vierkante structuur: een eenvoudige zuilenrij richt zich naar de hele omgeving en definieert de grenzen van de locatie, terwijl ze poogt een dialoog aan te gaan met de monumentale as, de stad, het bos, het park en de essentiële tuin. Het stoffen dak kan helemaal geopend worden, waardoor de locatie op verschillende manieren kan worden gebruikt: als open piazza, portiek of als ruimte met gesloten dak, op maat van het programma (dans, theater, kooklessen, distilleer-activiteiten).

De distilleerderij is het ware landmark van de locatie, een zeshoekige toren die boven de rest uitsteekt als een vuurtoren en als een knipoog naar de koepel van het Justitiepaleis. De grote deuren, met daarachter de benodigdheden voor de distilleerderij, worden overdag geopend.

De kiosk is een langwerpige structuur die naar het plein geopend kan worden. Een driehoekige constructie doet dienst als infostand, kleedkamer voor culturele evenementen en opslagruimte: compact's nachts en uitgespreid overdag.

https://www.flickr.com/photos/parckdesign2016/albums/72157669570537462

  • PIOVENEFABI, The Pavilion, Parckdesign2016

  • The Decorators, The Pavilion, Parckdesign2016

Programma